Hoogervorst

Geachte heer Hoogervorst,

Recentelijk vernam ik van Uw voornemen om burgers die er in Uw ogen een ongezonde levensstijl op nahouden een naar verhouding hogere ziekenfondspremie te laten betalen. In de grond geen kwade gedachte maar wat is in Uw optiek "ongezond?"

Moet de gemeenschap opdraaien voor de behandeling van een blessure die een sporter moedwillig oploopt? Moeten mensen die in het centrum van een stad wonen een hoger bedrag aan ziekenfondspremie neertellen dan mensen die de gezondere lucht van het platteland inademen? Moeten mensen die nu stoppen met roken alsnog meer betalen dan anderen omdat zij in het verleden gerookt hebben? En hoe zit dat dan met een horeca-medewerker die zelf niet rookt maar zichzelf wel vrijwillig jarenlang heeft blootgesteld aan rookwalmen en mogelijk daardoor longkanker heeft opgelopen? Moet hij of zij dan ook maar zelf opdraaien voor de kosten van behandeling?

Mijn tweede vraag aan U is dus eigenlijk: "Welke persoon of instelling gaat bepalen welke mensen wel en welke mensen niet ongezond leven?"

Graag had ik van U per omgaande een antwoord op deze vraag dat niet vatbaar is voor andere interpretatie.

Bij voorbaat dank.

Hoogachtend,

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ymere II

Sommatie van advocaat

Antwoord op: AFT