Antwoord op: vakantiedagen

Den Haag, 26 juli 2004
Geachte heer W,

Hartelijk dank voor uw reactie inzake de uitlatingen van minister Dekker in Elsevier Magazine met betrekking tot vakantiedagen.

De minister heeft met haar opmerking willen uitdragen dat zij van mening is dat een redelijk peil van de sociale voorzieningen en de welvaart in Nederland behouden moet blijven. Daarvoor zou het kunnen helpen, zo redeneert zij, om twee of drie vakantiedagen in te leveren. "Dat levert extra arbeidsproductiviteit op en een mooi aandeel aan de oplossing van economische problemen. Je krijgt meer belasting binnen en dus meer geld voor de algemene middelen".

Ze vergelijkt het aantal vakantiedagen met Duitsland. Zij heeft het in die vergelijking over het totaal van vakantie- en ADV-dagen.


Overigens heeft het kabinet ingestemd met de notitie Kiezen voor Groei van minister Brinkhorst van Economische Zaken die met de zgn. Groeibrief op 12 juli jl. aan de Tweede Kamer is aangeboden. Volgens de Groeibrief is het nodig dat mensen niet alleen meer, maar ook langer werken.

Meer informatie over de bovengenoemde brief en de nota kunt u nalezen op de internetsite van het ministerie van Economische Zaken, pagina http://www.ez.nl/content.jsp?objectid=23032


Met vriendelijke groet,


Ministerie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Afdeling Publieksvoorlichting / IPC 855

Rijnstraat 8

Postbus 20951

2500 EZ Den Haag

Monica Tjon Lim Sang

Publieksvoorlichter


Telefoon: 070 - 339 50 50

Openingstijden: werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur Fax: 070 - 339 12 26

Internet : www.vrom.nl

E-mail: info@minvrom.nl


>>> internet@minvrom.nl 21-07-2004 20:35:20 >>>

Als reaktie vroeg ik de persvoorlichter de minister te vragen of zij wist dat Duitsland een stuk meer verplicht vrije feestdagen kent en of zij een oplissing weet voor de verwerking van de te verwachten overproduktie. Ben benieuwd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ymere II

Sommatie van advocaat

Antwoord op: AFT