Een bezorgd burger stelt vragen aan machthebbers

9 maart 2009

TNT

Ik vroeg de heer Piet Klaver, voorzitter van de Raad van Commissarissen van TNT Post naar het hoe en waarom van de salarisverlaging voor postbezorgers:

Geachte heer Klaver,

Na het doornemen van het Jaarverslag 2008 kan ik niet anders concluderen dan dat TNT het in het boekjaar 2008 bijzonder goed gedaan heeft. Ondanks het feit dat een aandeel TNT met 51 procent in waarde daalde, behaalde het bedrijf "overall" een zeer respectabele netto winst. Complimenten voor de blijkbaar uitstekende bedrijfsvoering!

Vanwege bovenstaande viel het mij daarom op dat het bestuur van TNT bij de bonden een salaris-verlaging van de werknemers heeft bedongen van maar liefst 15 procent; een -voor dit land- ongekende achteruitgang. Onverklaarbaarder vind ik het eigenlijk dat de bonden accoord zijn gegaan met dit "voorstel" maar dat terzijde.

Toevallig ben ik bevriend met een enkele postbezorger en U zou mij, hen en de lezers van mijn website een groot plezier doen
door dit besluit toe te lichten. U kunt zich er niet vanaf maken met de dooddoener "Vanwege de kredietcrisis."
U weet net zo goed als ik dat geen enkel tot zelfstandig nadenken in staat zijnd mens in Nederland die drogreden nog accepteert.

Uiteraard zal het management het goede voorbeeld geven en ook een verlies van salaris accepteren. Toch?
Hoeveel procent gaat het management er in salaris op achteruit volgens de nieuwe CAO en is het personeel al verteld dat het management dit jaar afziet van het zichzelf toekennen van bonussen,
al is het maar uit solidariteit met de "gewone" werknemers zonder welke U geen baan zou hebben?

Bovenstaand bericht wordt, evenals Uw antwoord, gepubliceerd op http://vragen.blogspot.com.

Alvast mijn hartelijke dank voor Uw ongetwijfeld oprechte antwoord.

TW

3 opmerkingen:

haagsemafkees zei

je weet hoe dat gaat he als ze minder winst hebben als vorig jaar noemen ze dat verlies .maar uh wat ik wel eens zou willen weten .meneer klaver gaat u nu ook 15% minder verdienen of kruigt u nu een bonus van 15% omdat deze beslissing gemaakt is ????

ton zei

Ik las in de Volkskrant dat de salarisverlaging alleen voor de vier laagste salarisschalen geldt...
Het is daarom des te meer onbegrijpelijk dat een vakorganisatie hiermee akkoord gaat.

CiNNeR zei

De TNT heeft al ontkend dat het iets met de kredietcrisis of economische crisis te maken heeft. Enneuh, je gaat zo'n man toch niet met een goddelijke 'U' aanspreken?

Verder benieuwd of je antwoord krijgt.