Een bezorgd burger stelt vragen aan machthebbers

10 maart 2006

Roken

Minister Hans Hoogervorst wil roken duurder maken. Ik vroeg hem naar het waarom:

Geachte heer Hoogervorst,

Voor zover mij bekend heeft het verhogen van het accijnspercentage op tabak nog nimmer geleid tot een significante daling van het aantal rokende Nederlanders.
Toch denk U dat dat met de door U opnieuw verkondigde maatregel opeens wél zal gebeuren. Op basis van welk nieuw feit denkt U dat?
Het verhogen van de leeftijd vanaf wanneer gerookt mag worden zal ook weinig uitmaken aangezien het al op grote schaal gebeurt dat kinderen ouder uitziende vrienden naar de winkelier sturen. Bovendien zult U zeker de zwarthandel in sigaretten stimuleren. Neemt U zelf maatregelen om dat tegen te gaan of laat U dat liever over aan de heren Donner en/of Remkes?

Gelieve per omgaande Uw onderbouwde antwoord. Blijft dat uit dan zal ik er van uit gaan dat de door U beoogde maatregel niet meer is dan de zoveelste poging van het kabinet om een groot aantal burgers verder op kosten te jagen en de schatkist te spekken. Als U namelijk écht zou menen dat roken slecht is voor de burger dan zou U dat eenvoudigweg verbieden.

Om bijvoorbeeld over het drinken van alcohol en het uitstoten van giftige gassen door de Nederlandsche industrie nog maar te zwijgen.

Voor de volledigheid meld ik U dat deze vraag en het (uitblijven van het) antoord worden gepubliceerd op http://vragen.blogspot.com

Uw spoedige antwoord tegemoet ziend teken ik.

1 opmerking:

Anoniem zei

Bedankt voor dit mooie blog, heb ik de eer om mijn blog van STOPPEN MET ROKEN te bezoeken :

http://stoppen-met-roken-1.blogspot.com