Antwoord op: Kinderwagens

Ontving antwoord op mijn vraag over het nieuwe kinderwagens-beleid van het GVB:

Geachte meneer W,

Naar aanleiding van uw e-mail berichten wij u als volgt.

Wij stellen alles in het werk om ook ouders met kleine kinderen de gelegenheid te geven met het openbaar vervoer te reizen. Er zijn echter een aantal ontwikkelingen die het noodzakelijk hebben gemaakt om duidelijke regels op te stellen voor het meenemen van kinderwagens.

Door de komst van de bussen en trams met een lage instap, is het aantal kinderwagens in het openbaar vervoer toegenomen. Ook wordt het formaat van de kinderwagens steeds groter. Dit zorgde regelmatig voor gevaarlijke situaties omdat de uitgangen en het gangpad geblokkeerd werden. Overige reizigers bezeerden zich of liepen schade aan hun kleding op. Verder leidden de ‘oude’ regels voor het meenemen van kinderwagens tot veel discussies en incidenten omdat de bestuurder of conducteur per situatie moest beoordelen of de kinderwagen uit oogpunt van veiligheid en comfort voor andere reizigers moest worden ingeklapt. Al deze ontwikkelingen en de beperkte ruimte in tram en bus hebben het noodzakelijk gemaakt om duidelijke en vaste regels in het leven te roepen voor het reizen met een kinderwagen.

Met de invoering van de aangepaste kinderwagenregels trachten wij zo goed mogelijk rekening te houden met zowel reizigers met een kinderwagen als reizigers zonder kinderwagen. De regels zijn tot stand gekomen in samenspraak met vertegenwoordigers van reizigers, chauffeurs en conducteurs. Er is nu een vaste plek in de trams en bussen voor uitgeklapte kinderwagens. Wanneer deze plek bezet is, vragen wij aan de volgende reizigers met kinderwagen om deze in te klappen. Het positieve verschil met de oude situatie is dat er nu een structurele plek is voor kinderwagens. Dit betekent duidelijkheid voor zowel reizigers als ons personeel.

Het creëren van meer ruimte voor kinderwagens gaat ten koste van zitplaatsen. Dit betekent dat er in de spits meer mensen moeten staan. Aan die keuze zijn we nog niet toe. We zullen alle bevindingen naar aanleiding van de aangepaste kinderwagenregels verzamelen en na verloop van tijd bekijken of verdere aanpassingen aan het materieel wenselijk zijn.

Met vriendelijke groet,


Klantenservice GVB


T: 0900-8011
W: http://www.gvb.nl

Postbus 2131
1000 CC Amsterdam

Weten we dat ook weer: Juist omdat het GVB de instap heeft verbeterd en een aparte plek heeft gecreëerd voro kinderwagens zijn mensen daar gebruik vna gaan maken. En tsja, dat mag natuurlijk niet...

Reacties

Anoniem zei…
wat een onzin!

Het aantal kinderwagens is echt niet toegenomen. Maar laat ze het bewijzen met onderzoek, zou ik zeggen.

Schade aan kleding heb ik ook nog nooit meegemaakt. Wel eens een keer een tas even zien haken, maar zonder enige schade.

Populaire posts van deze blog

Sommatie van advocaat

Ymere II

Antwoord op: AFT