Een bezorgd burger stelt vragen aan machthebbers

14 mei 2008

Antwoord op: Verpakkingsbelasting

Ontving vandaag een reactie van de overheid op mijn vraag over de onlangs ingevoerde verpakkingsbelasting:

Geachte heer Weijnschenk,

Hieronder volgt een reactie op uw e-mail met kenmerk 978554, waarin u informeert naar de bedoeling van de verpakkingebelasting.

De verpakkingenbelasting is ingevoerd omdat deze kan bijdragen aan het terugdringen van de hoeveelheid verpakkingen en aan een verschuiving naar het gebruik van verpakkingsmaterialen die minder schadelijk zijn voor het milieu. Daarbij is het uitgangspunt dat de vervuiler betaalt. Voor het kabinet levert het extra inkomsten op, die gebruikt worden voor investeringen.

Wij hebben uw bericht ter kennisgeving doorgestuurd naar het ministerie van Financi├źn. Als er aanvullende informatie van uw kant nodig is, neemt betreffende beleidsafdeling contact met u op.

Als u verdere inhoudelijke vragen heeft over de verpakkingenbelasting heeft, kunt u contact opnemen met de Helpdesk verpakkingenbelasting: 0800 - 235 83 52, op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Ook kunt u kijken op www.belastingdienst.nl/verpakkingenbelasting

Indien u niet op de website komt: kopieer bovenstaande link in de adresbalk van uw browser.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Karin Tirion
Publieksvoorlichter Postbus 51 Informatiedienst

1 opmerking:

mysterycouple zei

Nou ja zeg!!!

Je zou natuurlijk elke dag dat 0800nummer kunnen bellen , een kwestie van de eerste keer de naam vragen en vervolgens elk telefoongesprek naar die persoon vragen .. hihi

extra tip.. horizontaal programmeren oftewel elke dag op dezelfde tijd heeft het meeste effect!!!