Van der Tol en Ymere

Update: inmiddels ontving ik excuses per e-mail, telefonisch en aan de deur want de woordvoerder van Ymere kwam hoogstpersoonlijk langs. Verder komt de projectleider vrijdag met mij praten en heeft men mij een nieuwe boom aangeboden. Zo zie je maar: zelfs een mega-corporatie als Ymere beseft dat ook voor hen de wet geldt. Maar soms moet iemand hen daarop wijzen. En waarom zou ik niet iemand zijn? 

---------
Vandaag vroeg ik hoveniersbedrijf van der Tol waarom zij een boom in mijn achtertuin hebben gekapt zonder vergunning. Dat deed ik ook twee weken geleden en men zou mij toen terugbellen maar 'vergat' dat te doen. Vandaag kreeg ik de heer van Schaik aan de lijn die mij toezegde een kopie van de vergunning van stadsdeel West naar mij op te sturen per e-mail. Tsja, en toen kreeg ik dit bericht van hem:

Geachte heer W,

Ik zie net dat de kapvergunning voor de bomen met een diameter groter dan 10 cm op 130 cm hoogte voor het resterende deel van de binnentuin nog niet binnen is.
Het kappen van de boom in uw achtertuin viel in de categorie bomen met een diameter minder dan de 10 cm op 130 cm hoogte.
Het kappen van deze bomen is niet vergunningspichtig. Daardoor is de kapvergunning niet relevant.

Wij hebben opdracht gekregen voor Ymere voor het volgende; “bomen in eigen tuintje bewoners (doorgegroeid opschot) verwijderen.”
Verwijderen van de wortels en stobbe maakt hier geen onderdeel van uit.

Ik ga er vanuit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Martijn van Schaik
Manager Service

Uiteraard diende ik hem terstond van repliek:


Geachte heer van Schaik,

Jammer dat de betreffende vergunning toevallig nog niet binnen is en u mij dus de kopie niet kunt sturen. Mag ik erop vertrouwen dat u dat alsnog doet wanneer de vergunning toch binnen is? Goed om te weten trouwens dat bomen gekapt mogen worden, nog voordat de vergunning daadwerkelijk binnen is. De (advocaat van de)  Bomenwerkgroep zal die informatie zeer op prijs stellen.

Uit de stomp van de door van der Tol omgezaagde boom is overigens duidelijk te zien dat deze meer dan 10 centimeter in diameter was. Wellicht is per abuis een tak gemeten in plaats van de stam? Zo niet, dan is deze boom - ondanks ontkenningen van Ymere en van uw bedrijf - illegaal gekapt.

Ik dank u hartelijk voor de genomen moeite en voor het zwart op wit stellen dat in feite woningcorporatie Ymere - als opdrachtgever- verantwoordelijk is voor de gevolgen van het uitvoeren van een opdracht.

Uiteraard neem ik deze bevindingen mee in mijn verdere correspondentie met ondermeer Ymere.

Met vriendelijke groet,

TW

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ymere en de aanleg van CV-installatie: de soap

Ymere: Feenstra of Comfort Partners?

Ymere en de CV: het is nog niet voorbij.