Een bezorgd burger stelt vragen aan machthebbers

14 september 2005

Vervolg op: antwoord op: Speeltuintje

Vandaag ontving ik al antwoord op mijn recente vraag betreffende een speeltuintje:

Via Anne Marie Hoogland kreeg ik uw mail over de nieuwe speelplek toegestuurd. Ik zal kort ingaan op uw vragen c.q. opmerkingen.

Het klopt dat het (te) lang heeft geduurd voordat de speelplek opnieuw is ingericht. Hier zijn verschillende oorzaken voor waar ik u niet lastig mee zal vallen. Uw belangrijkste vraag is:
Waarom is gekozen voor een grote alluminium bal.

Binnen Westerpark kennen we een Speelplekkenactieplan (SAP) waar per buurt gekeken is naar spelgelegenheid voor alle leeftijden. Volgens dit plan moest in de Van reigersbergenstraat een speelplek komen voor jonge kinderen. Samen met buurtbewoners is gezocht naar een goede inrichting. Eén van hun voorwaarden was een object dat geen zwervers etc zou aantrekken. Gezamenlijk is toen gekozen voor deze bol. Het is bedooeld als klimplek. U geeft aan dat dit moeilijk is en da het materiaal te weersgevoelig is. Tot voor kort stond de bal op een andere plek in WP. De bal moest vanwege een herinrichting verdwijnen tot ongenoegen van de buurtbewoners. Zij gaven juist aan dat het object erg geschikt was voor kleine kinderen. Uw opmerking staat hier haaks op. Ik geef uw opmerkingen door aan de afdeling wegen. Bij inpesctie van het object kunnen zij uw informatie dan meenemen.

Mirjam van 't Hof
sectorhoofd Stadsdeelwerken

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo ! leuke blog heb je hier ...
Mijn site over antieke tegelsinteresseert jou of je bezoekers misschien ook wel: alles over antieke tegels