Albert Heijn

Geachte dames, heren,

Vandaag was het voor de vijfde keer binnen een tijdsbestek van vier weken dat "per ongeluk" aan de kassa de korting op een product niet werd berekend. Aangezien de kans dat dat in zo'n korte tijd zo vaak gebeurt bijzonder gering is ga ik er nu van uit dat deze manier van afrekenen beleid is van Albert Heijn Nederland.

In enkele gevallen ging het om producten die "regulier" waren afgeprijsd en dus niet via een zogeheten Bonus-aanbieding. In alle gevallen vertelde de caissière mij dat kortingen uitsluitend worden gerekend als de klant een bonuskaart heeft. Vandaag ging het om de mini-doosjes Ministeck. Volgens de prijssticker zijn die afgeprijsd van 3,99 naar 1,99 euro. Zowel volgens de display, alsook volgens de folder alsmede volgens de AH-website betreft het hier niet een zogenoemde Bonus-aanbieding en dus gaat het om een reguliere kortingsaktie die ook geldt voor niet bonus-kaarthouders.

Op mijn mededeling dat dan duidelijk zichtbaar bij het product in het schap moet staan dat het om een Bonus-aanbieding gaat werd niet gereageerd.

Het is U wellicht niet bekend dat doelbewuste misleiding van klanten in Nederland niet is toegestaan. Mocht U in bovengenoemd beleid volharden dan rest mij weinig dan het inschakelen van Justitie.

Vanuit Justitie is ook al een onderzoek gestart naar mogelijke geheime prijsafspraken tussen supermarktketens onderling naar aanleiding van mijn eerdere constatering dat bij zowel de winkels van Albert Heijn alsook bij die van Dirk van den Broek de prijs voor een anderhalve liter-fles Coca Cola op exacte dezelfde dag steeg met exact hetzelfde bedrag. Dit, terwijl Coca Cola Nederland de prijzen die zij berekend aan de supermarkten niet had verhoogd. Het kan natuurlijk toeval zijn maar persoonlijk waag ik dat te betwijfelen.

U heeft een maand vanaf heden de tijd om Uw beleid bij te stellen in het voordeel van de consument.

Een kopie van dit schrijven is verstuurd aan de Consumentenbond. Bovendien verscheen dit bericht op http://vragen.blogspot.com

Met verschuldigde hoogachting,

TW

Reacties

Ankie zei…
De wereld is een stuk fijner met een Terrence in ons mdden ! Dat maakt een verschil !

Populaire posts van deze blog

Ymere en de aanleg van CV-installatie: de soap

Ymere en de CV: het is nog niet voorbij.

Antwoord op: Vrijwilligerswerk II