Antwoord op: Parkeergeld

Vandaag ontving ik een brief geschreven door een ambtenaar in opdracht van wethouder Gerson van Verkeer. Ik vroeg wat er precies gebeurt met de Amsterdamse opbrengsten uit parkeergeld.

Het blijk dat van de ongeveer 150 miljoen die jaarlijks binnenkomt 40 miljoen in een potje van de Centrale Stad terechtkomt: het zogeheten mobiliteitsfonds van waaruit ondermeer verbeteringen aan kruispunten betaald worden.

De overige 110 miljoen gaat naar de diverse stadsdelen die met dat geld vooral de -blijkbaar nogal duur opererende- Dienst Stadstoezicht betalen. Dat zijn die lui die de parkeer-automaten beheren en bonnetjes achter de ruitenwissers van foutparkeerders steken. Een paar stadsdelen (De Baarsjes en Bos en Lommer) hebben het innen van parkeergelden uitbesteed aan een particulier bedrijf: PCH Parkeerservices. Hun website is helaas niet erg up-to-date. Zo weet dat bedrijf kennelijk niet dat de Postbank als merknaam niet meer bestaat...

Van dit geld onderhouden de stadsdelen bijvoorbeeld fietspaden en leggen zij bijvoorbeeld (ondergrondse)buurt-parkeergarages aan.

De oorspronkelijke brief is iets langer en gedetailleerder dan bovenstaand, wat maar een samenvatting is.

Mijn dank gaat uiteraard uit naar Domingo Regalado van Os van de Dienst infrastructuur Verkeer en Vervoer van de gemeente Amsterdam die maar een paar weken nodig had om deze informatie naar aanleiding van mijn vraag van 2 september op te zoeken en aan mij door te spelen. Chapeau!

Reacties

Suske. zei…
dat weten we nu ook weer.
Unknown zei…
Oy, Weh iz mir!
Unknown zei…
Of toch niet? Zie:
High parking fees in Amsterdam hit the council's spending plans.
http://www.dutchnews.nl/news/archives/2009/10/amsterdam_hit_by_falling_parki.php

Populaire posts van deze blog

Ymere en de aanleg van CV-installatie: de soap

Ymere en de CV: het is nog niet voorbij.

Antwoord op: Vrijwilligerswerk II