Een bezorgd burger stelt vragen aan machthebbers

2 december 2009

Antwoord op: Mexicaanse Griep

Vandaag ontving ik het antwoord op mijn vraag van 23 november waarom wij én samenscholingen moeten vermijden én moeten samenscholen. Het blijft verwarrend...

Geachte heer W,

U richt uw email aan minister Klink. De minister kan helaas niet zelf reageren op alle berichten. De directie Voorlichting en Communicatie is verantwoordelijk voor de voorlichting over het beleid. Daarom beantwoord ik uw mail.

U vindt dat tegenstrijdige berichten vanuit VWS over de Nieuwe Influenza leiden tot onzekerheid onder de burgers. Zoals het advies om samenscholingen te vermijden dat achterhaalt wordt door de vaccinatie van kinderen en huisgenoten op locaties te houden waar veel mensen bijeenkomen. Op deze manier bent u van mening dat de kans op besmetting met de Nieuwe Influenza virus enorm toeneemt.

Vanaf het begin van de virus heeft VWS nooit grootschalige bijeenkomsten of evenementen verboden. Er is alleen geadviseerd dat de organisatoren hiervan maatregelen nemen om mogelijke besmetting tegen te gaan. Daar het verloop van het griepvirus de hele tijd mild is geweest, is er ook nooit de noodzaak geweest om het advies aan te scherpen.

Dat geldt ook voor de grote bijeenkomsten die de GGD organiseert voor de vaccinaties van de kinderen en huisgenoten van baby's tot 6 maanden.

Met vriendelijke groet,
Francien Korteweg
Ministerie van VWS
Publieksvoorlichting

1 opmerking:

D. G. Neree zei

Geachte heer W.

Pappie is niet tuis en omdat ik pas heb leren sgrijfen mag ik van pappie antwoorden.

De virus is niet zo erg hoor, dus mag u bes samen naar school. Ook de kinderen van de baby's tot 6 maanden en hun huisgenoten.

Als de Nieuwe Influenza virus wel enorm erg was geweest, dan hadden we dat eg wel gezegt.

Kusje van Francientje,
afdeling kluitje in het riet van VWS