Een bezorgd burger stelt vragen aan machthebbers

4 januari 2009

Verzekering

Amsterdam, 4 januari 2009

Betreft: afhandeling schadevergoeding

Beste Tine,

Afgelopen mei raakte ik een aanzienlijk deel van mijn inboedel kwijt door brand. Gelukkig zijn er geen persoonlijke ongelukken gebeurd en was ik goed verzekerd. Dacht ik.

Inmiddels leven wij ruim acht maanden verder en heb ik niets meer ontvangen dan een voorschot op het totale schade-bedrag van ongeveer 14.000 euro. Jouw medewerker Ramon Perridon en de schade-expert heb ik meerdere malen aan de telefoon gehad alsook per e-mail benaderd.

Zo kwam ik er tot mijn verbijstering achter dat de rekening van Belfor/Recontec voor het schoonmaken en opslaan van een deel van de geredde inboedel in zijn geheel wordt ingehouden van het bedrag dat uiteindelijk aan mij vergoed wordt. 5.500 Euro voor de schoonmaak en opslag van ongeveer 1000 euro aan goederen vind ik niet alleen veel maar ik vind het ook belachelijk dat ik daar zelf voor moet opdraaien. Ik zag daar ook graag de originele factuur van terug aangezien het mij bevreemd dat die kosten exact 5.500 euro bedragen. In de polis vind ik niets terug over het feit dat de klant moet opdraaien voor bedoelde kosten en derhalve ging ik ervanuit dat alle inboedelschade voortkomend uit brand vergoed zou worden.

Mijn vraag aan jou is: wist jij dit vantevoren?

Inmiddels ontving ik schriftelijk het verzoek om de premie voor 2009 binnen twee weken te voldoen. Gezien mijn huidige financiƫle situatie (756 euro netto per 4 weken met vaste lasten van ruim 900 per maand) kan ik die rekening eerst voldoen als mijn schade-verzekering over de brug is gekomen met het mij rechtens toekomende schade-bedrag. Met een medewerkster van jou ben ik inmiddels overeen gekomen dat ik dat bedrag voldoe in gelijke maandelijkse termijnen.

Dit schrijven is zeker niet bedoeld als kritiek op jou als persoon maar zal wel worden gepubliceerd (op http://vragen.blogspot.com) om anderen erop te wijzen dat zij niet alles moeten geloven wat in hun verzekeringspolis staat maar zich grondig moeten laten informeren.

Met vriendelijke groet,

TW

P.s. Ook de Nationale Ombudsman ontving een kopie van dit bericht.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoewel ik vind dat jouw verzekering verantwoordelijk is voor alle geleden schade (conform je polis), zou je via de WAverzekering of een soortgelijk iets van je woningstichting of de brandveroorzaker kosten kunnen verhalen. Dat bedrag op die nota lijkt heel hoog... het zijn wel euries he? En je hebt een lange adem nodig!

Terrebel zei

Mijn verzekering zou het inderdaad proberen via de verzekering van de woningbouw.

Autoverzekering zei

Rot voor je dat het allemaal zo lang duurt.