Een bezorgd burger stelt vragen aan machthebbers

6 januari 2009

Verzekering II

Beste Tine,

Vanmorgen werd ik door Ramon gebeld met de mededeling dat alles vandaag in orde zou komen,
zelfs als de schade-expert wederom niet zou meewerken. Je zult begrijpen dat ik erg opgelucht was.

Daarom was de teleurstelling des te groter toen Ramon mij zojuist weer belde om te zeggen dat het nog wel een paar weken langer kon duren omdat ik een klacht heb ingediend.

Je kunt je misschien voorstellen dat het door mijn hoofd schoot hoe ik aan mijn zoon zou moeten uitleggen dat onze vakantie niet doorgaat én wij onze aanbetaling kwijt zijn omdat ik na ruim een half jaar nog steeds niet heb gekregen waar ik recht op heb, namelijk een goede schade-afhandeling.

Ramon vertelde mij dat ik mogelijk een voorschot kan ontvangen omdat wel duidelijk is dat ik een vrij groot bedrag tegoed heb maar dat voorlopig niet krijg, enerzijds omdat Ramon per abuis het dossier al had afgesloten in oktober zonder dat er meer dan een initieel voorschot was uitbetaald en anderzijds omdat de schade-expert van zijn werk niet doet.

Nu is het punt dat ik voor het einde van deze week onze vakantie dien af te betalen en dat geld niet heb, ook omdat het UWV een fout heeft gemaakt met de berekening van mijn WW-uitkering, het DWI weigert mij een aanvullende uitkering te verstrekken en zich daarbij baseert op onjuiste vooronderstellingen en ik daarnaast nog enkele duizenden euro's tegoed heb van de SP waarvoor ik anderhalf jaar in de deelraad heb gezeten.

Vanwege bovenstaande doe ik hierbij een beroep op onze goede verstandhouding die inmiddels al generaties voortduurt en verzoek jou ervoor te zorgen dat ik uiterlijk donderdag een voorschot van tenminste 2000 euro op mijn (postbank)rekening heb staan.

Ik vertrouw op jouw volledige medewerking in deze.

Ook dit bericht heb ik verstuurd aan de Nationale Ombudsman, ter aanvulling op het dossier.

Met vriendelijke groet,

TW

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat valt me dat tegen, dat de SP niet aan zijn betalingsplicht voldoet! Is het mogelijk dat hier (ook) administratieve fouten worden gemaakt?
Afschuwlijk allemaal...

Terrebel zei

In oktober 2007 heb ik de declaratie ingediend voor gemaakte onkosten en misgelopen uitkeringen, voorvloeind uit mijn werk als raadslid. In juli 2008 ontving ik na lang aandringen ("de boekhouder is ziek, ontslagen, met zwangerschapsverlof" en "de advocaat is op vakantie/was jou telefoonnummer kwijt en kon jou daarom niet bellen" en dat soort kul-smoesjes) een voorschot. De rest zou volgen "zodra het allemaal is uitgezocht". Ik ben niet de enige: nog zo'n 80 andere (voormalige)SP-raadleden lopen tegen dezelfde muur op. Aan de andere kant: Als de Grote Jan een nieuwe stropdas nodig heeft of Agnes moet met haar dronken hoofd met de taxi van Den Haag naar Amsterdam krijgen zij hun geld voordat ze "Dankjewel" kunnen zeggen. Het is niet eerlijk verdeeld.